Joten tämä päivä kului aamusta melko pitkälle päivään byjama päällä koulutehtävien parissa, nenä kiinni läppärin ruudussa. Sitten ajattelin pitää hieman taukoa ja pistin pyykikoneen pyörimään ja innostuin jopa pyyhkimään pölyt, pesemään vähän lisää pyykkiä, järjestelemään kaikki ballerinat jo kaappiin kenkätelineestä, kattelemaan kirppikselle meneviä kenkiä ja luutuamaan KONTATEN lattiat. Tarkoitus oli siis kontata koko kämppä, mutta selkäni jumahti sen verran kipeästi eteisen ja sängyn aluksen jälkeen että päätin lopettaa. No onpahan sentään vähän puhtaampaa :)
Epäonnistuneen siivousyrityksen jälkeen minun alkoi tehdä mieli porkkanakakkua! Ei auttanut muu kuin vetästä pipo syvälle päähän ja hipsiä lähi-Siwaan ostamaan maustamatonta tuorejuustoa, porkkanoita, vehnäjauhoja ja kananmunia - mukaan lähti myös uusi raastinrauta 4,99e, ah_niin_ihania suolapähkinöitä JA...torttutaikinalevyjä! Luumuhilloa kaupassa ei ollut, joten soitin ystävälleni joka tuli nyt illalla käymään, että toisko hän mukanaan :) NAM.
Porkkanakakkua tein siis pellillisen, joten sitä laitoin ihan pakkaseenkin yllätysvieraita varten. Muutama torttukin päätyi pakkaseen, koska ei itselläni todellakaan tule syötyä 10 joulutorttua parin päivän aikana. Lähden siis torstaina siskoni luo ja sieltä sitten maanantaina kotiinkotiin syyslomailemaan :) olen kyllä jo niin loman tarpeessa! Vaikka tiedän, että kun tylsä hetki tulee niin päädyn tietokoneelle tekemään koulujuttuja. Paha tapa. Mutta lupaan edes yrittää unohtaa kaiken kouluun liittyvän loman ajaksi.
Tänään on siis vieraita käynyt yllättävän paljon - jopa 3 henkilöä! Ensin veljeni tuli kaverinsa kanssa porkkanakakku-kahville, sitten ystäväni tuli luumuhillo mukanaan kylään ja vielä veljeni soitti uudestaan ovatko tortut jo valmiita :D
Mutta antaa kuvien kertoa:
Porkkanakakku
4 kananmunaa
3 dl sokeria
3-4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria
1,5 dl öljyä
4 kpl keskikokoista porkkanaa hienona raasteena
200 g maustamatonta tuorejuustoa
tomusokeria
sitruunamehua
Kananmunat ja sokeri vaahdotetaan ja vaahtoon lisätään jauhot, öljy ja porkkanaraaste. Todella helppoa! Paistoin pohjaa noin 30 minuuttia 175 asteessa.
Kuorrutuksen tekemisessä voi improvisoida ja se kannattaakin tehdä oman maun mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti